Kyohfuh-akita.jouwweb.nl
Home » Foto's Etsuko

Foto's Etsuko

En toen sloeg het noodlot toe.

Honden buiten verzorgd en voer gegeven, dacht ga ff met Etsuko wandelen ze loopt voor me uit en zie ik een enorme dikke bult tussen haar poten zitten gelijk terug naar binnen aan Roel verteld wat ik gezien en gevoeld had, het was te laat om nog naar onze dierenarts te bellen.Dus de volgende morgen gelijk gebeld en afspraak gemaakt en kon diezelfde dag nog terecht.De arts schrok ook ervan. Er is een echo gemaakt, maar het was niet echt duidelijk wat er aan de hand was.Er werd  in eerste instantie gedacht aan een behoorlijke ontsteking. Ze medicatie toegediend gekregen en ook medicatie mee naar huis gehad. De volgende dag terug met Etsuko de bult was nog groter geworden. Er is een andere dierenarts bijgekomen  die zei het kan wel eens Mastitus Carsinomatosa kunnen zijn. (In plaats van dat er een duidelijk gezwel in de borst zitten de kwaadaardige cellen als het ware verspreid over een groot deel van de borst. Daardoor wordt vaak in eerste instantie gedacht dat het om een ontsteking van de borst (‘mastitis’) gaat. Pas later blijkt dan dat het om een kwaadaardige ziekte gaat.)
We hebben haar weer mee naar huis genomen de volgende dag zou ze geopereerd worden en de tumor verwijderd krijgen.Nadat de tumor verwijderd was kregen we telefoontje van de dierenarts wat hij moest doen, de kanker was zover uitgezaaid dat het onmogelijk was alles weg te krijgen.We hebben toen in goed overleg met de dierenarts besloten  om haar niet meer uit de narcose te halen maar haar vredig te laten inslapen.

En idd er is Mastitis Carcinomatosa, bij Etsuko ♥ vastgesteld...

Mastitis Carcinomatosa, is een agressieve snelgroeiende kwaadaardige soort kanker die zich manifesteert als een ontsteking.

De foto's spreken voor zich.